Ce am invatat:

Din business-urile pe care le-am fondat incepand cu 2006 am invatat sa-mi ascult intutitia si sa las deoparte regulile. Am mai invatat ca business-ul/cariera este cea mai buna scoala de viata. Toate problemele din business si cariera mi-au atras atentia asupra a ceva ce era necesar sa invat, sa accept, sa schimb sau la care sa renunt. Tot din experienta de business am invatat ca – poti sti ca esti pe drumul tau, atunci cand lucrurile iti merg bine fara eforturi care te storc si fara a fi nevoit sa te comporti altfel decat esti tu in realitate. 

Din munca mea de manager am invatat ca nu poti convinge pe nimeni sa faca nimic. In timp ce formam si conduceam oameni am aflat ca oamenii fac intotdeauna ce vor ei si este o risipa de energie sa incerci sa-i motivezi sau sa-i constrangi in vreun fel. Am invatat ca pentru mine, solutia este sa gasesc oameni care deja vor si le face placere sa faca ceea ce am nevoie. Nu “sa educ cu forta”!

Din workshop-urile pe care le-am tinut si din experientele de vorbit in public am invatat cat de important este sa fiu pasionat de ceea ce prezint. Am inteles ca daca nu sunt pasionat si nu cred 100% in ceea ce vreau sa transmit, mai bine tac.

Din experientele mele ca voluntar in diverse proiecte am inteles ca – pentru a putea da, este nevoie sa am eu mai intai. Am obsevat ca multi dintre cei care vor sa “salveze sau sa schimbe lumea” – au nevoie sa fie ei salvati sau sa se schimbe. Am invatat ca cea mai importanta persoana din viata mea sunt eu. Pentru ca fara mine nu exista viata mea. Si daca eu sunt bine, atunci voi putea raspandi asta si in jur sub diverse forme – ajutor, inspiratie, implicare.

Din experienta de coaching de peste 5 ani am invatat ca evolutia adevarata nu tine de schimbarea persoanei ci de intoarcerea catre sine. Acolo se afla si succesul si bunastarea si implinirea.

Din business coaching am invatat ca multe dintre problemele din zona de job si business reflecta probleme sau provocari personale ale celor implicati. Am mai invatat ca probleme vechi de 10 ani se pot rezolva prin cateva sedinte de coaching atunci cand exista determinare. Am invatat ca cel mai mare dar pe care il putem face oamenilor (inclusiv noua insine) este sa-i acceptam asa cum sunt, si eventual sa-i stimulam pentru a se descoperi si mai mult. 

Tot din coaching am invatat ca lucrurile pe care nu le-am facut la timpul lor… pot sa le fac la timpul meu. Adica cand pot si cand simt. 

Din actorie inca invat.

Din toate meseriile si activitatile pe care le-am practicat (fotograf, trainer, om de vanzari, manager, antreprenor, coach, actor si inca cateva) am invatat ca actiunea/practica – este singurul mod prin care poti invata ceva cu adevarat. Am mai inteles ca nu poti performa si nu poti avea succes intr-un domeniu care nu iti place.

 

DACA VREI SA-MI SPUI CEVA: