Cine sunt, si unde pot fi gasiti oamenii faini

 

Oameni faini

 

Cred ca ati auzit si voi de-a lungul timpului diverse persoane vorbind despre “oamenii fani”.

“- Am cunoscut zilele trecute niste oameni cu adevarat faini, extraordinari. “

“- Simt nevoia sa am alaturi mai multi oameni faini. “

“- Mi-ar placea sa am mai multi colegi faini.”

– “As pleca in vacanta cu un grup mai mare de oameni, dar sa fie faini.”

– “Sa stii ca Cornel este un om foarte fain!”

Eu m-am intrebat de multe ori cine sunt acesti oameni faini despre care toata lumea vorbeste. Cine sunt acesti oameni pe care toata lumea ii doreste aproape si pe care ii cauta. Si unde pot fi gasiti?

Mi-am dat seama ca de fapt “om fain” este o expresie pe care orice persoana o foloseste ca sa descrie o persoana compatibila. Nu exista oameni faini ca atare, ci doar oameni compatibili. 

Daca rogi un scriitor sa-ti numeasca un om fain, probabil ca iti va prezenta un coleg de breasla sau un mentor de la care a avut ce invata. Daca rogi un boschetar alcoolic sa iti prezinte un om fain, probabil ca iti va prezenta un alt boschetar. Si iti va spune ca este un om cu adevarat fain pentru ca mereu imparte cu el bautura atunci cand face rost.

Daca soliciti unui sportiv sa-ti spuna numele unui om fain, probabil ca iti va numi un alt sportiv, un antrenor sau pe cineva cu care are lucruri in comun si cu care se simte bine. 

Consideram a fi oameni faini acele persoane cu care ne simtit bine, cu care putem fi noi insine, cu care avem lucruri in comun.  Orice persoana de pe pamant poate fi faina pentru cineva anume. Nu exista oameni faini, exista doar oameni compatibili.

Leave your comment