Daca faci ceva ce nu iti place – devii cineva care nu iti place

Frustrarea este prietena ta

 

Devii ceea ce faci! Asta se intampla de obicei, mai devreme sau mai tarziu. Ceea ce cred oamenii ca este doar un rol ce le asigura existenta – profesia lor – ajunge de cele mai multe ori sa-i inghita si sa-i transforme. Omul se transforma dupa chipul si asemanarea activitatii sale profesionale.

In viata, cea mai mare parte din timp il petreci in zona profesionala, iar acest lucru ajunge sa te impacteze cel mai mult. Este simplu de zis – fac jobul asta doar pentru bani, fac afacerea asta doar pentru a ma imbogati sau pentru a demonstra ceva. Insa atentie – cel mai mult timp il petrecem in zona profesionala – afacere, job, cariera. 

Timpul inseamna viata. Ceea ce faci e viata. Ceea ce faci tu e viata ta.

Faci ceva ce nu iti place, dezvolti un business de care te-ai saturat, te simti rau la job – si totusi ajungi la concluzia ca merita sa o faci pentru bani sau poate pentru ca oricum ai investit destul de mult in domeniul respectiv ? Poate ar fi bine sa te intrebi daca nu cumva te pacalesti singur.  

Viata ta ai pus-o in balanta? Acolo iti traiesti cea mai mare din viata, acolo investesti foarte multa energie, iar cu oamenii din zona profesionala ajungi sa stai mai mult decat cu familia si prietenii. Pana si felul in care arati, atitudinea, caracterul si obiceiurile tale se modeleaza dupa profesia ta – dupa ceea ce faci.

Te invit sa observi avocati, taximetristi, politisti, medici, artisti, profesori, gunoieri, prostituate, antrenori de fitness, programatori, scriitori sau persoane din alte industrii.  Vei vedea ca oamenii dintr-o anume breasla ajung sa semene intre ei – sa fie dominati de anumite particularitati specifice activitatii pe care o fac. 

Nu e nimic rau in asta daca iti doresti sa faci ceea ce faci, daca iti place si gasesti satisfactie in ceea ce faci. Cu cat faci mai mult din ce iti place cu adevarat – cu atat devii cineva care iti place cu adevarat. Rezultatele profesionale ajung sa fie atunci rezultatele tale personale. Pe masura ce cresti profesional – vei creste si personal – pentru ca iti place ce faci zi de zi. Si te placi pe tine pentru rezultatele si valoarea pe care o oferi.

Insa daca continui sa faci ceva ce nu iti place – ajungi cineva care nu iti place. Rezultatele profesionale nu le vei percepe ca fiind rezultate personale. Ci doar venituri care iti acopera nevoile. Iar pe masura ce cresti profesional facand ceva ce nu iti place – involuezi pe plan personal.  Pentru ca faci zi de zi ceva ce nu iubesti, iar asta te va umple de frustrare.

Nu te poti iubi si nu te poti aprecia facand asta. Intr-o astfel de situatie multi se resemneaza – adica nici macar frustrarea nu o mai simt dupa un anumit punct. De asemenea nu simt nici bucuria de a trai si nici satisfactii mari nu mai pot avea in viata. Sunt morti in interior de la varste ca 30, 40, 50 de ani sau poate chiar mai devreme. Morti vii. 

Frustrarea totusi este un semn foarte bun. Este un indicator perfect. Este o energie vie si e prietena ta, pentru ca iti tipa in ureche:

Nu e ok ce faci acum, poti mai mult, vrei mai mult, nu trai asa cand poti mai bine, ai viata in tine, ai talente pe care nu le folosesti, schimba ceva, cauta in continuare, mai incearca, poti, NU ASTA ESTE DRUMUL TAU! De aceea nu cred ca este bine sa inabusi ori sa-ti omori vocea frustrarii. Ci mai degraba sa o asculti. Si sa o urmezi.  

Pentru ca continuand sa faci ceva ce nu iti place – ajungi cineva care nu iti place. 

Leave your comment