Dumnezeu nu premiaza nevinovatia

Castig

 

De curand am auzit pe cineva spunand:

“Nu am furat, nu am dat in cap, nu am mintit, nu barfesc, imi vad de viata mea si uite ca nu am viata pe care mi-o doresc sau banii care mi-ar trebui. Nu stiu de ce ma ocoleste norocul.”

Multi oameni se simt meritorii doar pentru ca nu fac ceva rau. Cred ca merita ceva pentru ca pur si simplu nu incalca legile. Viata, Universul sau Dumnezeu nu premiaza nevinovatia. Daca nu furi, nu inseli, nu minti si daca nu faci rele – nu inseamna neaparat ca vei primi ceva.

Aceasta atitudine pasiva faciliteaza absenta oricarui progres, castig sau profit. In mintea anumitor oameni traieste o idee foarte paguboasa. O credinta ca pana la urma se va intampla ceva bun in viata lor prin simplul fapt ca sunt pasivi si inactivi – dar totusi cu frica lui Dumnezeu. Realitatea este ca de obicei nu se intampla nimic. Si e firesc.

Exista undeva intr-un colt o raza de speranta (falsa – zic eu) care ne poate duce cu gandul ca o forta nevazuta ne va recompensa intr-o buna zi pentru ca nu am facut nimic rau. Meritam pentru ca suntem buni.

Un castig la loto, o promovare peste noapte de la entry level la manager, o afacere care sa se porneasca si sa se dezvolte mai mult de la sine si pe care sa o primim in ziua exitului…ceva de genul asta. Nu am dat in cap la nimeni – meritam.

Confuzia este uriasa. Bunatatea nu inseamna sa nu faci ceva rau. Bunatatea inseamna sa faci ceva bun. Iar prosperitatea inseamna sa faci ceva bun si valoros. Cu cat e mai mare valoarea pe care o oferi cu atat si beneficiile pe care le primesti vor fi mai mari.

Istoria si exemplele de succes ne confirma ca exista forte care vin in sprijinul oamenilor si ii ajuta sa obtina de multe ori rezultate spectaculoase. Aceste fenomene au loc insa doar dupa ce acele persoane se pun in miscare, afla ce isi doresc si actioneaza in directia respectiva. Niciodata nu s-au infaptuit din “noroc chior” lucruri marete sau profituri uriase care sa fie mentinute si perpetuate.

Universul, Viata, Dumnezeu, Legile Pamantesti, sunt darnice cu noi atat timp cat producem valoare pentru ceilalti oameni, prin munca noastra, creativitate, angajamente respectate si focus. E simplu. E matematica pura.

Spor la treaba!

Leave your comment