Cele mai frecvente scuze ca să nu faci ce-ți place

Oi

 

1. E greu.

Sa ridici o casă într-o zi da, e greu. Dar să pui în fiecare zi câteva căramizi unele peste altele este foarte simplu. Dacă începi ușor și cu pași marunți – poți să realizezi în liniște tot ce îți propui.

 

2. Va genera discutii in familie

Mai bine să fii urât pentru ceea ce esti, decât iubit pentru ceea ce nu ești. Oricum, stai liniștit, cei care țin cu adevărat la tine, te vor iubi în continuare chiar dacă faci ceva ce nu le convine și îți construiești propriul drum. Iar restul chiar nu contează

 

3. Nu merit mai mult

Suntem cu toții oameni. De aceea nu poți să fii nedemn de ceva. Cu toții avem un ficat o inimă și 2 plâmani. Nu s-a născut nimeni cu 3 ..rinichi ca să merite mai mult decât tine.

 

4. Nu-mi permit

Pentru lucrurile cu adevarat importante și pentru starea ta de bine  există întotdeauna resurse dacă privești unde trebuie. În plus resursele de orice tip, mai apar și pe parcurs. Cei care așteaptă să fie totul perfect până să facă un pas, de obicei mor în regrete.

 

5. Niciodată nu s-a întâmplat așa cum mi-am dorit.

Poți începe chiar în acest moment să atragi spre tine ceea ce îți doresti din suflet. Cum ? Cercetează. Caută. Învață!

 

6. Nu sunt destul de puternic

Ai o putere interioară pe care ți-o poți activa și care vine din Sursa existenței noastre ca oameni. Cum ? Cercetează. Caută!

 

7. Sunt prea bătrân (sunt prea tânăr)

Viața se împarte în 2 părți. În prima jumătate ești prea tânăr, iar în a doua ești prea bătrân. Între ele există o zi în care totul este absolut perfect. Ai grijă să nu scapi momentul oportun și să nu pierzi acea zi, altfel totul e pierdut!

 

8. Sunt prea ocupat

Restabilindu-ți prioritățile în viață, îți permiți să răspunzi chemărilor sufletului tău. Dacă vrei.

 

9. Mi-e prea frică

Poți să faci tot ce îți propui pentru că tot sensul fricii dispare atunci când acționezi și nu aștepți ca frica să dispară. Frică/nefrică – fă primii pași, doar atât contează. Cei care nu acționează din pricina fricii fac o gașcă mare împreună cu cei de la punctul 4 și mor cu toții plini de regrete pentru că nu și-au ascultat inima și chemarea.

 

10. Mă copleșește

Dacă te gândești doar la ce poți să faci acum pornind de la lucruri mărunte, poți realiza lucruri cu adevărat însemnate. Vezi punctul 1 – cărămidă peste cărămidă – zi de zi. Focus pe ce poți face aici, acum.

 

11. Nu se cade să fac asta

Se cade să faci orice simți din inimă că vrei să faci respectând legile sfinte ale Universului, nu limitarile oamenilor din jurul tău. Dacă nu, te poți antura cu gașca aia tristă de baieți și fete de  la 4 și 9.

 

12. Nu am destulă energie

Chiar dacă uneori nu se observă, orice inimă are în ea destul entuziam pentru a trăi o viață plină de împliniri și bucurii. Scormonește, caută și găsește ce te bucura și entuziasma în copilărie sau adolescență. Iar acel entuziasm te va umple din nou de emoție și energie.

 

13. Nimeni nu mă ajută

Începe cu primii pași oricât de mici ar fi, iar circumstanțele și oamenii potriviți o să se ivească la momentul oportun.

 

14. O sa-mi ia foarte mult timp

Timpul oricum trece fie că îți asculți inima și faci ce simti ca e bine pentru tine, fie că te retragi și trăiești în frică și regrete.

 

15. E riscant

Nu implică nici un risc să fii tu însuți. E viața ta, ai doar una singură și e dreptul tau să ți-o trăiești așa cum simți. E dreptul tău să îți asumi originalitatea.

 

Acest articol a fost inspirat dintr-o carte

One Comment

  1. mariamm

    As mai adauga un punct.
    16. Comoditatea: sunt oameni care prefera sa priveasca decat sa-ncerce. Eu nu sunt un astfel de om, dar ce sfat pot sa le dau oamenilor care doar stau si privesc la cei care desi se lovesc si cad, continua sa se ridice si-ntr-un final, reusesc, in timp ce ei nici macar nu incearca? Multumesc.

Leave your comment