3 lucruri simple care-ți transformă casa într-un loc minunat

Living Room

 

1. Dă de pomană toate lucrurile pe care nu le mai folosesti sau nu-ți mai plac

Astfel vei crea spatiu, vei crea un ambient plăcut și relaxant. Un loc aglomerat nu te va relaxa în veci. Cu toții avem o grămadă de lucruri pe care nu le mai folosim sau care nu ne mai plac și pe care în același timp le pastrăm. Nu ne îndurăm să scăpăm de ele. 

Îmbrăcăminte, încâlțăminte, decorațiuni, mici piese de mobilier, pături, perne, pilote, orice.

Ai 10, 15, sau poate 50 de perechi de pantofi ? E foarte bine, însă știi foarte bine ca porți doar câteva perechi. Ai 7 geci, 25 de cămași și totuși porți curent doar câteva dintre ele și crezi că la un moment dat vei reveni și le vei purta din nou. Află, de fapt știi, că este foarte puțin probabil să se întâmple asta. 

În același timp aceste lucruri stocate și nefolosite reprezintă o energie blocată. Sunt o grămadă de oameni amărâți care s-ar putea bucura de lucrurile astea. Oameni care din diverse motive nu au ce să poarte, nu au ce le trebuie. Iar la tine stau grămadă și-ti ocupă spațiul și viața – Dă-le drumul! Fă oamenilor nevoiași o bucurie și fă-ți ție 2 bucurii – că ești bun și că ai o locuință mai liberă acum.

 

2. Du gunoiul în fiecare zi și spală vasele imediat după ce masa s-a încheiat

Vasele nespălate unele peste altele într-un colț al casei și gunoiul nedus de 2 zile  nu-ți vor crea confort. Chiar dacă crezi că confortul e să stai puțin la televizor sau pe net și rezolvi puțin mai târziu, află că ăsta nu e confort. E doar o obișnuință nocivă de amânare și complacere.

Ridicâ-te și fă ce ai de făcut, păstrează locul unde locuiești proaspăt și primitor. Vasele nespălate, gunoiul nedus, praful neșters – crează o vibrație negativă și te afectează psihic în cele din urmă. Pastrează-ți casa fresh. Fii fresh.

 

3. Aerisește de mai multe ori pe zi și parfumează-ți casa

Eu stau aproape mereu cu un geam deschis, fie vară, fie iarnă. Este extraordinar de important pentru sănatate, tonusul fizic și mental să stai într-un loc oxigenat, aerisit. Aerisește-ți casa de cât mai multe ori într-o zi. Dacă e iarnă nu te speria de frig, oxigenul e mai important decât o caldură îmbâxită.

Parfumeaza-ți casa de preferat cu uleuri esențiale. Renunță la odorizantele din supermachet realizate doar din compuși chimici. Mergi la plafar, cumpăra-ți niște uleuri esențiale din plante, pune-le într-o candelă de aromoterapie și o să observi diferența. Casa ta va fi parfumată și te vei simți bine în ea. În plus, uleiurile esențiale din plante îți păstrează sănătatea fizică și mentală, ba chiar au rol în vindecarea unor afecțiuni.

 

Leave your comment