Incepe sa faci ceva

Cu toții avem câte un prieten care spune:”Și mie mi-a venit ideea de a crea eBay. Dacă aș fi pus-o în practică, aș fi fost acum miliardar!” E o logică jalnică și nerealistă. Faptul că ai avut o asemenea idee nu are nicio legătură cu crearea propriu-zisă a site-ului eBay. Contează ceea ce faci; nu ceea ce gândești, spui sau planifici.

Crezi că ai o idee într-atât de valoroasă? Atunci încearcă să o vinzi și să vezi ce primești în schimbul ei. Nu cine știe ce, vei spune, probabil. Până când nu începi să faci ceva, ideea ta genială este doar atât, o idee. Și cu toții avem câte una asemenea.

Iată ce-i sfătuia Stanley Kubrick pe cineaștii în devenire: “Puneți mâna pe o cameră și pe o rolă de film și faceți un film, nu contează de care.” Kubrick știa că, atunci când ești începător într-un domeniu, trebuie să începi să creezi. Cel mai important lucru este să începi să faci ceva. Prin urmare, ia-ți o cameră, apasă pe butonul de înregistrare și începe să filmezi.

Ideile sunt ieftine și numeroase. Ideea inițială de la care pornești este un aspect atât de neînsemnat al unei afaceri încât e aproape un element neglijabil. Adevărata întrebare este cât de bine reușești să o pui în practică.

Fragment din Cartea REWORK de Jason Fried si David Heinemeier Hanson

One Comment

  1. asa este, cel mai important este sa iei initiativa si sa incerci sa-ti pui in practica ideile. Ce va urma…daca va fi un esec sau o reusita este relativ…dar important este sa iti asumi riscuri.

Leave your comment