Motive pentru care caut si gasesc colaboratori prin Social Media

Am renuntat de ceva vreme la a mai recruta sau cauta colaboratori folosind mediile si instrumentele conventionale (site-uri de anunturi, agentii de recrutare, etc).

Am descoperit cat de convenabil si eficient este sa gasesc prin intermediul Social Media oameni impreuna cu care sa lucrez. Nu este vorba de rapiditatea cu care rezolv o astfel de problema sau despre cantitatea de aplicanti ci mai degraba despre calitatea persoanelor cu care intru in contact in acest mod.

Un anunt scris de mine pe blogul personal si distribuit prin bunavointa prietenilor in medii de socializare digitala m-a ajutat sa cunosc pana acum oameni care sunt:

– Proactivi – este un efort in plus sa scrii un email, sa-ti exprimi o motivatie si sa atasezi un CV decat sa dai click pe un buton pe care scrie “Aplica” la zeci de joburi venite pe email.

– Conectati la trenduri – este o calitate sa te adaptezi la noile tehnologii si la noile curente, astfel incat sa-ti atingi obiectivele si sa-ti imbunatatesti viata.

– Motivati – cred ca nu intamplator, toate persoanele cu care am facut echipa in acest mod au o motivatie puternica ce vine din interior de a face ceva cu impact puternic pozitiv in viata lor.

– Interesati de dezvoltare personala – adica astazi sa fie mai buni decat ieri, iar maine mai buni decat astazi.

– Pasionati – de ceea ce fac, de ceea ce vor sa faca, de ceea ce urmeaza.

– Problem solveri – oameni care nu se mira siderati ca Alex a distrus limba romana cu aceasta expresie ci oameni concentrati in a gasi ┬ásolutii pentru procesele in care sunt implicati.

– Convinsi ca pot – iar acest lucru se observa in atitudinea, conduita, vorbele si faptele lor.

O zi faina !

2 Comments

  1. VICTOR

    BUNA , ASI DORI SA PREIAU CONTROLUL ASUPRA VIETI MELE VREU SA SA STIRNESC O REVOLUTIE IN VIATA MEA MAI PUTEA AJUTA CU CEVA SFATURI TE ROG O SEDINTA CEVA . CU MULTA STIMA SINT UN FAN AL BLOGULUI DV. CU STIMA VICTOR

  2. Iti trebuie o doza de curaj pentru a face lucrurile in modul asta, insa te admir :) Si da, sunt 100% de acord cu tine

Leave your comment