Cum traiesc aici si acum

“Cum traiesc aici si acum” a fost tema la care m-am gandit la intalnirea whichway de joia trecuta .

Mai jos e continutul ce apare si pe siteul proiectului

Cum traiesc aici si acum , o foarte buna intrebare si ca orice intrebare de cele mai multe ori ascunde cel putin jumatate din raspuns !

As pleca de la ‘traiesc aici si acum’ si aproape ca am raspuns , cum o fac eu , mai putin conteaza . In perceptia mea viata are un singur scop si anume sa fie traita. Insa de multe ori ne lasam pacaliti si ne concentram foarte mult pe continut , cum , in ce fel, cat de mult sau de putin, ne lasam prada detaliilor si tot din cauza lor ajungem sa fim nefericiti, sa regretam sau sa ne culpabilizam in anumite conjuncturi !

De foarte multe ori cadem in capcana regulilor setate de altii, ajungem sa avem asteptari, dorinte, nevoi de un anume fel doar pentru a rezona cu cei din jurul nostru sau concentrandu-ne pe un scop anume facem totul pentru a-l atinge uitand astfel sa ne bucuram de calatorie, practic sa traim. Traind aici si acum nu facem altceva decat sa ne folosim viata la ce ne-a fost data.

Alta capcana in care am cazut uneori a fost tendinta de a imparti viata in categorii : personala, profesionala, familiala sau alte astfel de subdiviziuni. Si astfel ajungem sa acordam mai multa importanta unor zone din viata noastra decat altora , clasificand , punand in balanta, contorizand si sacrificand anumite parti in favoarea altora.

Dar oare nu tot clipele , minutele si orele sau zilele noastre sunt cele petrecute la job, sau acasa, sau in concediu ?

E mai important jobul, e mai importanta viata personala, e mai putin sau mai mult important timpul cu oamenii dragi ?

E corect sa investim viata in proiecte care nu ne bucura in fiecare secunda, mai ales cand timpul e atat de scurt si sunt atat de multe lucruri frumoase care ne-ar bucura in fiecare secunda ?

Da, e atat de simplu sa faci ceea ce-ti place si totusi atat de complicat !

Nu-i asa ca lucrurile simple sunt printre cele mai dificile si complexe de realizat?

Si e destul de greu sa traiesti simplu aici si acum ?

Cum o faci ? Cui ii pasa ? Doar fa-o !!

One Comment

  1. Foarte frumos articolul!
    Pentru multi dintre noi, din pacate, prezentul nu are valoarea pe care ar trebui sa o aiba. Avea mare dreptate cel ce a zis ca ne concentram prea mult asupra viitorului si uitam sa traim prezentul!

Leave your comment