Oameni buni, locuri frumoase

In aceasta vara am fost cateva zile in Lefkada , o insula in Grecia . Peisaje frumoase, plaje curate , apa cristalina, golfulete, porturi, preturi ok  si ceea ce mi-a placut cel mai mult : Oameni Buni .

Superb a fost turul insulei cu motocicleta, a fost o experienta prin care am putut simti savoarea vietii de acolo, am trecut prin sate, prin dealuri, munti, printre randuri vie, am admirat de pe un varf de munte intinderea de apa presarata de insule , porturile cu palmieri sau insula privata a familiei Onassis .

Am vizitat si un muzeu folcloric intr-un sat , am mers pe stradute inguste unde trebuie sa te feresti de florile  ce atarna de la balcoane  pentru a inainta .

Dar ce m-a incantat cel mai mult asa cum am precizat si mai sus au fost oamenii si bucuria lor de a trai . Oameni care se pot bucura de o zi insorita sau de un scuter mai bun , de un turist venit in vizita sau de un apus de soare si asta e viata lor .

Episodul cel mai interesant a fost cand , dupa un accident din cauza un stari nu foarte bune am ajuns la o terasa, iar propiretarii acesteia vazandu-mi piciorul sangerand, fara sa ma intrebe nimic  au venit langa mine, mi-au curatat rana cu apa oxigenata, au dezinfectat si m-au pansat. Dupa care mi-au urat drum bun in limba lor .

Sau medicul CABINETULUI PARTICULAR  care m-a consultat, m-a pansat si mi-a facut un vaccin totul fara a-mi lua vreun ban.

Dupa astfel de experiente  nu-ti trece prin cap decat sa cumperi o barca mai mare si sa ramai pe insula,  sa cari turisti cu ea pentru a trai si tu pe acolo , pentru  a te bucura de mare, de un peste fript, un apus sau un scuter mai meserias.

Ar fi muulte , multe de spus, multe de povestit, multe idei de aplicat dar pentru o minima idee si cu fotografiile de mai jos  cred ca e de ajuns.

Restul la o bere , astept invitatii :)

3 Comments

  1. BIBI

    Chiar zilele astea eram hotarat sa scriu cateva randuri despre plimbarica pe care am facut-o intr-o insula greceasca, un colt de paradis…. manjit de romani. absolut oriunde era o dovada de mitocanie, se auzea limba romana. oriunde pe plaja gaseai mucuri de tigara, ambalaje aruncate aiurea, oameni tipand (ca altfel nu stiu sa se exprime), masina parcata in buza plajei in conditiile in care nimeni nu cobora cu masina pana la plaja, fitze de 2 lei cu jet-ul prin golfulete printre oameni punandu-le viata in pericol, puradei in curu gol ce isi fac necesitatile fiziologice la indemnul lu mamica in apa..etc., toate asociate EXCLUSIV cu romanii. Inca o data,…oare a cata oara , m-am simtit jenat ca sunt roman. Inrest, totul superb si subscriu la ce ai spus in leg cu oamenii locului.

  2. Din fericire nu am vazut nici un roman necivilizat in Lefkada :)

    Iti recomand locul cu maxima caldura !

Trackbacks for this post

  1. Alex Gavriliu » Blog Archive » Cateva articole bune din 2009

Leave your comment