Ma schimb sau accept ?

Multi ne intreabam cum e mai bine , in general , in viata,  ce pozitionare ar fi mai buna din acest punct de vedere . Recent am putut  schimba opinii cu cativa prieteni despre acest subiect, iar parerea mea e mai jos.

Ma schimb sau accept … o intrebare care ma duce inevitabil cu gandul la alta si anume Ce ??  sau in ce sens ? ma schimb sau accept este o intrebare care poate produce efecte doar intr-un anumit context, in fata unei situatii care poate duce catre o schimbare .

In complexitatea si multitudinea situatiilor de viata suntem pusi adesea in fata unor alegeri pe care trebuie sa le facem pt a merge mai departe . Nu  exista retete sau solutii fixe pentru  rezolvarea unor situatii,  nu sunt retete care sa ne spuna daca uneori trebuie sa schimbam ceva sau de asemenea sa acceptam .

Alegerile pe care trebuie sa le facem privind schimbarea sau acceptarea unei situatii ne sunt dictate de niste indicatori pe care trebuie sa-i ascultam, indicatori care tin doar de propria noastra persoana si  de ceea ce dorim cu adevarat , ceea ce ne face pe noi fericiti sau ne motiveaza, ori in care credem .
Fiecare context este diferit , orice alegere este buna atata timp cat suntem ok si ne simtim bine cu ea . Este pacat sa urmam unele trenduri sau cutume sa ne raportam la altii si la situatiile lor in incercarea de  a gasi raspunsuri pentru noi cand raspunsul se afla exact acolo unde este si intrebarea.

Adesea cele mai complicate lucruri au o rezolvare extrem de simpla daca privim catre ceea ce dorim si ceea ce simtim cu adevarat. In principiu, cea mai buna decizie privind o schimbare a noastra, sau acceptare a unei situatii o vom putea lua atunci cand vom fi liberi si vom sti cu adevarat ce e important pentru noi si ce ne face fericiti  ☺ !

Schimbare sau acceptare ? Cui ii pasa?  Important e sa fim bucurosi cu decizia noastra !

Citat:

“Important este sa ai puterea de a schimba lucrurile care pot fi schimbate, sa ai puterea de a accepta lucrurile ce nu pot fi schimbate si cel mai important sa poti face diferenta intre cele doua categorii.”

Trackbacks for this post

  1. Alex Gavriliu » Blog Archive » Cateva articole bune din 2009

Leave your comment