Pasiune + Business = Love

Majoritatea oamenilor intreprinzatori, a profesionistilor, a oamenilor de business “trag tare” si au ca obiectiv principal de la jobul sau afacerea lor atragerea de profit. Aceste beneficii materiale le folosim pentru a obtine  bucurii, pentru a ne practica activitatile preferate sau pasiunile.

Si asa investim 90% din timpul nostru (sau chiar mai mult)  + eforturi considerabile pentru a ne bucura de 10 % din viata (sau chiar mai putin) si din pacate de multe ori ajungem in starea de a nu ne mai putea bucura de nimic datorita stresului, oboselii, sistemului care ne-a prins si ne-a robotizat. O afacere in care investesti 90  si scoti 10  o consider grozav de proasta. E clara treaba, multi  traim  pe pierdere.

Am fost invatati de mici ca intai trebuie sa muncim, sau sa invatam si apoi joaca, apoi beneficiile. Dar daca inversam putin treburile si ne hotaram sa facem ce ne place, sa transformam pasiunea noastra in job sau in business ? Proportiile s-ar schimba simtitor si traim mai mult .

Nu cred ca are rost sa separam viata personala de cea profesionala . Viata e doar una si are un singur scop : sa fie traita . Si la job si acasa .

Nu sunt oare tot secundele, minutele sau orele noastre si cele petrecute la munca si cele petrecute acasa sau in parc, in  interes de serviciu sau in concediu?

Viata noastra nu merita sa contina doar 7 ani in cel mai bun caz.  Deloc.

Nu este prea tarziu sa schimbam ceva  la 20 , 35, 67 de ani sau chiar 100 , niciodata nu e prea tarziu sa facem ceea ce ne place.

Daca ne gandim ca deja avem studii pentru un domeniu ce nu-l agreem in mod deosebit este extraordinar, am avut prin asta sansa de a realiza ce dorim cu adevarat, am mai primit o confirmare. Oricand putem invata, oricand putem actiona.

Nu e usor dar e necesar sa ne desprindem de cutumele comuniste care ne-au orientat profesional dupa ceea “ce merge”.

Hai sa traim !

6 Comments

 1. Andreea Marin

  Ai perfecta dreptate, Alex!
  Ar fi extrem de placut sa traim de pe urma pasinilor noastre transformate in job-uri…insa, nu pentru toata lumea e posibil. sau pentru unii e foarte greu sa se desprinda de obisnuintele clasice: scoala-munca-familie- pasiuni!

  Cu toate astea,hai sa traim!
  :)

 2. Andreea, daca as fi rau si as dori sa fac judecati de valoare, as spune: uite cum singura iti interzici solutiile “altfel” care te-ar putea duce catre pasiunile transformate in joburi sau afaceri.

  De ce nu ai spune, ce pasiuni am si cum ar fi sa le fac sa functioneze pt mine. E o abordare care este total pozitiva si mult mai atragatoare decit: “o sa fii la altii, mie nu mi se intimpla. chestia asta nu se poate…”
  ahhh, urasc cuvintele astea…

 3. Dana

  Foarte bine punctat .Este un mesaj pentru cei care il pot percepe ca pe o schimbare.
  Pentru mine asta a fost.
  Iti multumesc!!!

Trackbacks for this post

 1. Viaţă profesională sau viaţă personală | Blog Tudor Maxim
 2. Alex Gavriliu » Blog Archive » Spirit antreprenorial, discutii si business

Leave your comment