Iesi afara = LOVE

“Iesi afara” –  concedierea unei persoane , este un lucru extrem de dificil pentru orice antreprenor, manager, sef sau oricine  se vede in fata luarii unei asemenea decizii. Eu recunosc ca la inceput am avut dificultati foarte mari sa concediez o persoana care  nu se potrivea in echipa  sau care dadea rezultate slabe si aducea prejudicii organizatiei in diverse forme.

Cele mai mari greseli pe care le-am facut in diferite momente au fost legate de echipa. Greselile in relatia cu angajatii sunt cele mai periculoase si pot destabiliza grozav . Ma refer in acest post la amanarea luarii deciziei de a da pe cineva afara. In momentul in care simti trebuie sa o si faci. Asta daca iti iubesti echipa, daca iti iubesti organizatia si chiar si pe cel in cauza .  Pare ciudat dar daca tii la angajatul respectiv si locul lui nu este in organizatia ta , faptul ca il rogi sa plece reprezinta cel mai mare bine pe care puteai sa il faci.  Experienta mi-a confirmat acest lucru de nenumarate ori , cine greseste odata o va face si a doua oara cu siguranta.

Daca sistemul de valori al  unei persoane nu coincide cu cel al societatii de la inceput, acordarea unei a doua sanse va reprezenta o pierdere importanta de resurse. Bineinteles ca situatiile descrise mai sus nu ar trebui sa se intample si daca ne confruntam totusi cu asa ceva poate fi si vina noastra, dar de  foarte multe ori anumite aspecte ies la iveala pe parcurs.  Sunt unii care stiu sa vanda la un interviu, sau datorita entuziasmului subscriu la anumite valori pe care de fapt nu le au.  Voi scrie in posturile viitoare cum pastrarea unui angajat in firma  si incercarea de a-l aduce pe calea cea buna m-a costat mult.

Trackbacks for this post

  1. Alex Gavriliu » Blog Archive » Iesi afara = love (partea a 2 a )

Leave your comment