Cum iti gasesti calea, menirea. Cum iti asculti vocea interioara

In fiecare dintre noi exista doua voci.

Vocea 1. O voce puternica pe care o auzim in permanenta, o voce puternica si de multe ori paradoxala. Aceasta voce iti spunea seara “- Bea! Mai comanda o sticla, o viata ai, distreaza-te, e ok. “. Iar adoua zi, dimineata, aceeasi voce: “- Nu trebuia sa bei, ia uite, te doare capul acum, esti un prostalau.” Aceeasi voce.

Asta e vocea care te confuzeaza, care te face sa simti cand prost, cand increzator, cand frumos, cand urat, cand bun, cand rau. E vocea pe care o ascultam cu totii aproape in permanenta. E vocea pe care incercam sa o controlam si tot esuam. E vocea care te compara cu toti ceilalti, care te face sa te simti bine in preajma celor pe care ii consideri inferiori si care te face sa te simt prost pe langa cei superiori tie.

Dar mai e o voce.

Vocea 2. Pe care majoritatea dintre noi nu o mai auzim. Pentru ca vocea 1 e prea zgomotoasa. E o voce calma, linistita care ne vorbeste mai mult prin simtiri decat prin cuvinte. E vocea care ne arata calea noastra, e vocea care nu da niciodata gres. Niciodata. E vocea care ne indeamna numai la bine. E vocea a ceea ce suntem noi cu adevarat. E vocea care uneori ne indeamna sa facem lucruri confortabile, alteori inconfortabile, uneori lucruri care ne plac, alteori lucruri care nu ne plac neaparat. Insa daca o urmam, in final, de fiecare data ne von simti bine. E vocea pe care daca o ascultam devenim originali si iesim din tipare in sensul bun.

Vocea 2 e vocea pe care au ascultat-o oamenii cu succese fabuloase, oamenii impliniti, oamenii buni, sfintii. Noi ceilalti suntem fildeli vocii 1.

In clipul de astazi va povestesc cum am indrumat un tanar sa inceapa sa isi asculte vocea 2, vocea care ne poate arata calea noastra. Acest baiat mi-a scris pe facebook si m-a rugat sa-l ajut sa aiba succes, sa isi gaseasca drumul. Sa scape de gandurile care ii spun in permanenta ca nu o sa reuseasca nimic in viata si ca orice ar face este sortit esecului. Si am fost de acord sa lucrez cu el, asa, prin mesaje pe facebook.

Ce s-a intamplat pana in prezent este foarte interesant. Enjoy

Leave your comment