Vin la Cluj si vreau sa stau la cineva acasa

om

“Cateva cuvinte poate semnificative, poate nu, despre ultima saptamana din viata mea, petrecuta alaturi de un om remarcabil. Si partea faina e ca pe Alex Gavriliu nu-l intereseaza ce e. Si poate asta il face remarcabil. Te injura daca simte sa te injure, te lauda daca simte sa te laude. Nu-i pasa ce crezi despre el, pentru ca nu are nevoie de tine ca sa-i faci viata mai faina. El e complet asa cum e. Daca vine succesul, pentru el e ok. Adica, e ca si cum nu ar veni. Pentru ca pe Alex nu-l intereseaza succesul. Il intereseaza sa fie el insusi. Tot timpul.”

Acum o saptamana si ceva am intrebat pe facebook daca este cineva din Cluj la care pot stau cateva zile pentru ca vreau sa locuiesc si sa lucrez din Cluj o saptamana. Postarea a primit cateva likeuri si s-au aratat doua optiuni pentru sederea mea la Cluj. Am simtit ca trebuie sa merg la Cluj si am simtit ca trebuie sa stau la cineva, nu la hotel.

Unii prieteni m-au intrebat “- Cum ai dat asa pe Facebook ca vrei sa stai la cineva? Nu e aiurea?” Le-am spus ca nu stiu exact de ce si cum, dar asa am simtit, ca nu vreau sa stau la hotel ci intr-o casa cu oameni.
Dintre cele doua optiuni am simtit sa merg la Serban. Serban este student, locuieste cu doi colegi de apartament foarte faini, este pasionat de vorbitul in public si de intelegerea vietii. Am stat o saptamana in Cluj si de azi noapte sunt din nou in Bucuresti.

In ultima vreme fac in mare parte ceea ce simt chiar daca nu vad logica actiunilor mele in prima faza. Interesant este ca de fiecare data o logica complexa se arata putin mai tarziu. De fiecare data.
Acum, cand m-am intors, am vazut tot sensul si motivele calatoriei mele. Am inteles multe lucruri despre mine si despre viata si am trait multe experiente foarte frumoase. Iar unul dintre principalele motive pentru care nu am stat la hotel este ca nici o receptionera sau patron de hotel nu ar fi scris un astfel de articol dupa sederea mea acolo.

Si as vrea sa nu va dau nici un sfat ci doar sa va impartasesc ca de fiecare data cand mi-am ascultat inima mi-a fost mai mult decat bine. Chiar daca in prima faza ceea ce simteam parea ilogic sau nepotrivit. Exista o logica superioara care mi se arata de fiecare data cand fac ce simt, mai devreme sau mai tarziu.

Aici, articolul scris de Serban pe site-ul lui – Oamenii potriviti vin la momentul potrivit

“Esti un om ciudat, Alex. Nu prea mi s-a dat sa intreb pe cineva ce vrea sa manance la cina si el sa-mi zica “ce simt”. Dar aceasta ciudatenie devine sinonima cu autenticitatea in cazul tau. Si nu o sa uit cum mergeam noi pe strazile din centru si cautam un magazin cu vin, iar tu ai inceput sa mergi aproximativ haotic, eu trebuia sa ma tin dupa tine si dintr-o data sa ajungem fix in fata magazinului cu vin. Ma inclin cu admiratie si prietenie fata de modelul pe care mi l-ai oferit. Esti primul om care ma face sa nu vreau sa fiu ca el. Ci sa fiu ca mine.”

Leave your comment