Menirea

Menirea

 

Menirea ta completa o vezi cu 30 de secunde inainte sa pleci in alta dimensiune, inainte sa mori. Te uiti inapoi la viata ta si zici – asta fu menirea mea. 

Menirea stabilita, gasita, fixata, batuta in cuie in avans de acum pentru restul vietii este doar o proiectie rigida a egoului tau. Ego-ul tau vrea siguranta, nu vrea sa traiasca. Vrea sa fie sigur ca si-a gasit menirea, ca stie foarte clar ce are de facut de acum inainte. 

Aceasta “menire” fixata dinainte este doar un scenariu fixist si rigid care nu face decat sa ecraneze si sa blocheze viata si impulsurile sufletului tau. Bineinteles ca ajuta cu succes si la blocarea bucuriei de a trai. 

Poate ca menirea ta este sa fii inca 6 luni corporatist, apoi sa construiesti un business timp de 3 ani, apoi sa il vinzi si sa calatoresti 3 ani, apoi sa scrii o carte, apoi sa faci 5 copii, apoi sa te retragi 2 ani intr-o manastire, apoi sa faci un film si sa ajuti 2 milioane de oameni sa inteleaga viata si adevarata menire, apoi faci o ferma de porci, apoi infiintezi o universitate si 3 camine de batrani. Si cand te uiti in urma zici – asta a fost menirea mea. Ce frumos, ce bine, ce viata am. 

Dar ego-ul, nuu. El e fricos. Vrea sa stie exact ce o sa faci in 2020 pe 14 ianuarie la ora 18:30. El vrea sa gaseasca menirea: “- Sa stiu clar, menirea mea e de manager, de corporatist, de avocat, de scriitor, de actor, de programator, de cantaret?”

Si cand reusesti sa-ti gasesti menirea si sa stii ce ai de facut, mort, copt faci manireaa baaa! S-a stabilit ca menirea ta e de afacerist? Ai zis-o in gura mare si la rude si prieteni si la toata lumea? Asta faci acum puiule!  

Ce? Nu mai simti sa faci afaceri? Vrei sa scrii carti, sa canti, sa calatoresti sau sa te calugaresti, ori sa faci un film sau un orfelinat? Nu conteaza ce simti prietene. Fii serios, tine-te de menire!

Menirea ta adevarata este sa faci ce simti cu adevarat in fiecare moment. Sa asculti de suflet, de inima si nu sa urmezi un plan mental prestabilit. Pentru ca ce simti – aia e cel mai bine pentru tine. 

Ego-ul tau vrea sa stie si intr-un fel vrea bine. Insa el vrea sa stie totul din avans, ceea ce nu se poate. Vrea sa stie totul din avans pentru ca e fricos si neincrezator. Vrea un plan liniar, fara stanga/dreapta. Numai ca in viata sunt mii de stanga/dreapta. De fapt asta e viata – un sir lung de stanga/dreapta.

Orice intersectie e terifianta pentru orice persoana condusa de ego. El vrea o autostrada lata de la inceputul si pana la sfarsitul vietii. Ego-ul nu are incredere in suflet, in simtiri, in viata. El crede ca daca maine te da seful afara – o sa mori rapus de foame intr-un sant. 

Realitatea e alta. Ati vazut vreodata un somer mort de foame intr-un sant? Nici macar in Romania. 

Ego-ul nu crede ca e ceva mai inalt, mai profund, decat ceea ce vede el – cu perspectivele, experiente si informatiile sale limitate. Ego-ul crede ca pe tine te-au facut parintii. Cand de fapt parintii tai doar au facut dragoste pentru ca asa au SIMTIT – si apoi ai aparut tu.

Pe tine, asa cum esti, inalt de 1,74, cu ochi caprui, saten, cu doi rinichi, un ficat si o inima, cu talent la desen, la cantat sau la matematica, cu doua maini doua picioare si cateva milioane de fire de par in cap  – te-a facut ALTCINEVA, nu mama ta. Mama ta a facut doar love cu taticul tau. Pentru ca asa au SIMTIT atunci. ATUNCI. 

Si totusi cum iti gasesti menirea?

Menirea nu poti sa o gasesti. Menirea poti doar sa o traiesti. Menirea ta adevarata o poti simti in fiecare moment. Daca esti atent.

Leave your comment