Care este esenta unei vieti implinite si de ce majoritatea oamenilor o neaga si ocolesc?

Evolutie

 

Daca asculti povestile de viata ale unor oameni, indiferent daca sunt de succes sau niste invinsi vei afla ca vietile lor au fost pline de provocari, probleme, necazuri si bucurii. Nu cred ca exista om care sa traiasca o viata liniara, fara urcusuri si coborasuri, pierderi si castiguri, bucurii si drame.

Motivul (cauza) sunt provocarile, iar efectul a fost descris intotdeauna ca fiind unul singur – evolutia omului. Dezvoltare mentala, fizica si spirituala. Poti regasi aceasta axioma in cartile de psihologie, spiritualitate si coaching. Poti regasi acest adevar in teatru, filme, scenarii, istorii, povesti de fictiune si mai ales in cele inspirate dupa un caz real. Asa e. Si asta e.

Viata ne provoaca si ne va provoca mereu. Ba mai mult, cu cat evoluam si ne depasim pe noi insine, provocarile pe care le primim de la viata (sau de la Dumnezeu) vor fi chiar mai mari si mai complexe.

Am cateva intrebari:

Pentru ce majoritatea ne intoarcem cu spatele la viata? Din ce motive refuzam ceea ce este? Din ce motive nu invatam o data pentru totdeauna ca de fapt asta e drumul? Cum se intampla ca doar putin dintre oameni accepta viata asa cum e, se intorc cu fata spre problemele lor le rezolva si merg mai departe, pe cand ceilalti la arunca sub pres pana in ziua cand vor fi inghititi de ceea ce au ascuns?

De unde s-a tras concluzia ca viata fara provocari si probleme este o viata frumoasa, cand istoria de mii de ani a omenirii ne indica de fapt opusul? Care este motivul pentru care iluzia se perpetueaza?

Cele mai reusite cariere, cele mai frumoase destine, toti oamenii care au lasat mosteniri adevarate si care au schimbat ceva in lume, toate povestile de succes – au in spate provocari/probleme care au fost infruntate si in cele din urma depasite. Iar de cele mai multe ori – nu din prima incercare.

Si atunci de unde apare aceasta tendinta de ocolire, aceasta lipsa de infruntare a provocarilor si in final aceasta frica si fuga de viata?

Care sunt raspunsurile tale la aceste intrebari?

Sunt interesat de perspective si pareri noi, asa ca nu ezita sa-mi trimiti un email sau sa lasi un comentariu la acest articol daca simti ca ai o perspectiva a ta.

 

Leave your comment