Banii sunt un mijloc prin care îți realizezi obiectivele, visele, planurile, proiectele – Interviu Corina Neagu

Corina Neagu

 

Corina Neagu este mamă, soție, mentor şi are 20 de ani de experiență în diverse domenii de activitate, în ultimii 12 ani concentrându-se în sfera resurselor umane. De la administrare personal, compensații & beneficii, cultură organizațională, bugete, consultanță în legislația muncii, până la recrutare, training, coaching, dezvoltare organizațională, consiliere în carieră și nu în ultimul rând autoare a zeci de articole apărute în publicații ca HR Manager/Cariere sau pe site-uri ca www.avocatnet.ro, www.lifetraining.ro, www.femeiinafaceri.ro.

Corina este foarte pasionată de oameni, interesată de noutate, îi plac provocările şi este duşmanul declarat al rutinei . Se regăsește în tot ce este frumos și bun și îi place să ia un proiect de la zero și să-l vadă cum creşte. Este prin definiție un formator, de aceea i se pare că a se implica în proiecte educaționale și a sprijini copiii/adolescenții/adulții să se dezvolte este ceva absolut normal.

Îi place foarte mult să scrie, este autoarea cărții lansată, cu succes, în 2013, “Despre Oameni & Experiențe”, are un blog – www.corinaneagu.ro, unde abordează cu creativitate diverse teme ca viață, iubire, dezvoltare personală, oameni, experiențe, copii….

 

1. Ce înseamna pentru tine stare de bine?

Să mă simt eu confortabil cu mine, să-­mi placă de mine și să mă simt bine făcând ceea ce fac.

 

2. Care a fost cea mai grea perioada din viata ta și cum ai reusit să treci peste ea?

Perioada în care timp de un an de zile, în 2008, am făcut zeci de drumuri la spitale cu mama mea, grav bolnavă, care a decedat a doua zi după ce eu am aflat că sunt însărcinată cu a doua fetiță. În același an l­-am avut și pe tatăl meu prin spitale și făceam și naveta București­Urziceni, pentru că acolo era sediul companiei.

Ce nu te doboară, te face mai puternic. Uneori trebuie să faci lucrurile doar pentru că trebuie să le faci, nu prea ai opțiuni. Am trecut cu greu, dar bucuria că voi mai avea un copil a mai estompat puțin din probleme și m-­a determinat să merg, puternică, mai departe.

 

3. Ce sfat poți da persoanelor care doresc sa­-și schimbe viața în bine, să se apuce de sport, să se lase de fumat, să slăbeasca etc, dar nu își găsesc puterea sa o facă și revin la vechile obiceiuri nesanatoase sau neproductive?

Să se vizualizeze cu obiectivele îndeplinite și să încerce să simtă succesul și satisfacția resimțite atunci. Competiția e cu noi înșine, iar limitele sunt doar în mintea noastră. Cum adică nu î­și găsesc puterea? Înseamnă că nu au avut-­o niciodată și că nu își doresc cu adevărat o schimbare.

 

4. Ce înseamnă stres pentru tine și cum reusesti să îl învingi?

Nu cred că am suferit niciodată de stres. Perioade aglomerate sunt mereu, dar nu pot spune că sunt stresante. Pentru mine stresul înseamnă ca cineva să­-ți invadeze des spatiul. Lucru care la mine nu se întâmplă.

 

5. Cum îți găsești echilibrul între viata profesională și cea personală ? Există practic o separare între aceste două planuri sau nu? De ce ?

Eu am doar o viață, nu două separate printr-­o linie. Eu sunt eu și acasă, și la birou. Acasă fac ce trebuie să fac acasă, la birou fac munca pe care mi­-am asumat­-o, care îmi place și care la sfârșitul lunii îmi aduce niște bani în cont. Echilibrul constă în faptul că nu las job­ul să-mi afecteze familia și nici invers. Când există probleme, le rezolv. Da, fac și compromisuri, în sensul că am perioade foarte grele în care mai mult timp este alocat job­ului, dar mă revanșez ulterior și recuperez. Pentru mine timpul petrecut indiferent unde și cu cine, trebuie să fie de calitate și nu contează durata acestuia, ci ce ai obținut la final.

 

6. Îmi poți spune modul prin care te relaxezi atunci când te afli într-­o perioadă agitată ?

Ascult muzică, văd un film, vorbesc cu colegii/prietenii, gătesc, îmi țin fetele în brațe….

 

7. Care este părerea ta față de moarte și cum te raportezi la acest fenomen ?

Îmi este frică de moarte, pentru că în general îmi este frică de ceea ce nu pot controla – cutremure, avion etc. Când ai copii te gândești imediat la ei – ce ai face ca să nu li se întâmple nimic rău? Da, mi­-e teamă de moarte pentru că ea provoacă suferință și pentru că nu vreau să mor bolnavă, ci pe picioarele mele, după ce mi-­am încheiat toate socotelile pe pământ și după ce am reușit tot ce mi-­am propus.

 

8. Care este scopul vieții tale și în ce împrejurari l-­ai descoperit?

Scopul vieții mele se descoperă zilnic….. Să fac mult bine, să construiesc ceva care să dăinuie, să ajut la schimbări, să fiu un model pentru cât mai mulți oameni, să­-mi văd fetele fericite și împlinite.

 

9. Cum ai grijă de corpul tău? Ne poti da detalii despre cum cum te hrănesti, despre exercitiile fizice, despre metodele prin care te păstrezi în formă și despre modul în care îți relaxezi și odihnesti trupul?

Recunosc că de curând am intrat într­-un program intensiv de antrenament, Limitless, cu Valentin Vasile, care mă face să mă simt foarte bine și mai am ceva kilograme de dat jos până să fiu așa cum îmi doresc. Încerc să mănânc cât mai sănătos și ascult de sfaturile lui Vali în acest sens. Momente de relaxare sunt puține, pentru că timpul fizic nu prea există, dar mă relaxează foarte mult cărțile, muzica, filmele, timpul petrecut cu fetele, social media, să scriu….poate pe unii aceste lucruri îi obosesc. Pe mine nu.

 

10. Ce rezonanță are pentru tine cuvantul Spiritualitate?

Puritatea sufletească, bunătatea, altruismul, dedicarea, credința.

 

11. Intimitate, sex, amor, dragoste ­ o arie care intereseaza dar și sperie uneori pe multi oameni. Cât de important este pentru tine acest aspect și cum crezi că ar trebui abordat, manifestat în general?

Cred că oamenii ar trebui să facă sex mai des. Și aici mă refer la cei care au job, familie, copii, responsabilități, și care de foarte multe ori uită de partener din motive obiective: oboseală, lipsă de chef, dureri de cap….etc. Și mai cred că ar trebui să vorbim deschis, fără falsă pudoare sau ipocrizie, despre sex, căci până la urmă toți suntem rezultatul unei relații sexuale. Și mai cred că sarea și piperul într­-o relație contează mult – relația cu partenerul trebuie întreținută și cum un tango nu se dansează decât în doi, sentimentul și dorința trebuie să fie reciproce.

 

12. Cât de importanți sunt banii în lumea în care trăim? Care este atitudinea principală nelipsită pentru a avea succes financiar ? Îmi poți explica de ce crezi asta ?

Banii sunt un mijloc prin care îți realizezi obiectivele, visele, planurile, proiectele. Sunt oameni care muncesc o viață și nu au bani, implicit nu au succes financiar. Deci nu cred că există o rețetă aplicabilă tuturor, căci astfel am fi toți milionari în euro…. Succesul financiar poate depinde de resursele cu care pornești, de investițiile pe care le faci, de activitatea pe care o desfășori, de conjunctura, de cât de chibzuit ești, de cât de mult furi sau ești dispus să furi (și aici mă refer la evaziunea fiscală, nu doar la a fura de la alții…..). Eu altă cale de a avea succes financiar în mod cinstit nu cunosc în afară de muncă.

 

13. Spune­-mi primele 3 ingredinte pentru o viață bogată, linistită, și împlinită.

Le spun, dar nu sunt strict ale mele: 

– educație (învățare continua, dezvoltare, deschidere către nou)

– iubire

– să faci cu plăcere ce faci

 

14. Imi poti spune regula pe care nu o încalci niciodată când vine vorba de viață sănătoasă ?

Nu fumez. Nu am fumat și nu voi fuma niciodată.

 

15. Fericirea este o stare pe care toata lumea o caută. De ce crezi ca au nevoie oamenii ca să fie fericiti?

Pentru mine fericirea vine din lucruri mici – nu pot spune, însa, de ce au nevoie oamenii, pentru că suntem foarte diferiți și ne dorim lucruri diferite. Dacă toată lumea ar căuta fericirea, cred că ar trebui să se straduiască mai mult să o obțină…. Și să o mențină. Uitându-mă în jur constat că lucrurile se întampla exact pe dos.

 

Interviu realizat de Alex Gavriliu

Leave your comment